KeyFloorball

KeyFloorball

OM KeyFloorball

KeyFloorball är av många ansedd som den bästa teknik och talangutvecklingsmodellen som finns på marknaden och enligt flera spelare som prövat den, bidragit till att de nått långt i sin innebandykarriär. Modellen innehåller både teknikövningar och spelövningar för både målvakter och utespelare.

Teknikövningarna i modellen består av teknikbanor och tekniker som förbättrar utespelarnas bollbehandling, pass- och mottagningsteknik samt skott och avslut. För målvakter utvecklar KeyFloorball träningen målvakternas kroppsteknik, balans, placeringsförmåga, utkast, närkampsspel, reaktionsförmåga och spelförståelse.

KeyFloorball består inte endast av teknikbanor utan även spelövningar med tekniska inslag. Spelövningarna i KeyFloorball bygger på övningar som liknar matchsituationer där spelarna övar upp sin speluppfattning och förståelse för hur man ska navigera sig i banan i både anfall och försvar.

KeyFloorballs övningar nivå och svårighets anpassas utifrån den nivån individen befinner sig på just nu. En del av KeyFloorballs metodik går ut på att skapa matchlika övningar med flertalet tekniska moment. Genom upprepningar nöts teknikerna in med syfte att förbättra sin egen grundteknik.

Övningsbanorna är effektivt uppbyggda så att alla spelare ska vara aktiva med boll och rörelse samtidigt. Detta för att varje spelare ska få maximalt antal repetitioner på kort tid och få ut så mycket som möjligt av varje träningspass.

 

Vill ditt lag få en KeyFloorball instruktör som kommer ut och kör ett pass? Kontakta oss här?