Kostföreläsning

För att kunna tillgodogöra sig innebandyträningen krävs en välplanerad kosthållning. Protein, kolhydrater, fett och vatten, samt vitaminer och mineraler måste tillföras i rätt mängder. Och vid rätt tidpunkt för att träningseffekten inte ska utebli.

Våra experter är insatta i den senaste forskningen på området, och med deras hjälp kan du lyfta ditt lags prestation till nya höjder. Våra kostutbildningar är anpassade efter ålder och erfarenhet, med inriktning på att förenkla och effektivisera kosthållningen. Samtidigt som vi avslöjar populära myter om kost och idrott.

Nybörjare och barn: 7-12 år

Här tittar vi på sambandet mellan mat och hur musklerna får energi, och vikten av att äta en sund och varierad kost, (kombinerat med fys-träningens utbildning).

Ungdomar och Seniorer: 13-18 år

Vi går igenom vad kroppen och maten är uppbyggd av. Och med vilken mat man tillgodoser behovet av olika näringsämnen och grundläggande närings-timing (tex. kolhydratsladdning, återhämtning). Vi kommer även att titta närmare på kosttillskott och doping.

Avancerad och Elit

Den mest avancerade utbildningen behandlar en mer fördjupad näringslära, med närings-timing efter den senaste forskningens framsteg (tex. aminosyror, antioxidanter, vitaminer). Fokus läggs på hur man förändrar kroppssammansättningen genom kosthållning. Här gör vi även en mer grundlig genomgång om kosttillskott och doping.

Kostrådgivning

Förutom dom olika föreläsningsbaserade utbildningarna kan vi även erbjuda personlig kostrådgivning till både hela lag, enskilda spelare och talanggrupper osv. Där vi gör kostanalyser som vi följer upp med kostprogram för att optimera träningseffekt, återhämtning och prestation.

Kontakta oss gärna för mer information eller bokning!