Selected Player 2017
Rosvalla Arena, Nyköping och Tingvalla hallarna, Karlstad

Selected Player är Svenska Innebandyakademins (SIA:s) talang/utvecklingskoncept för utvalda spelare från olika regioner i Sverige och Finland. 2017 arrangeras Selected Player i Nyköping och i Karlstad i de mycket fina komplexen Rosvalla Sportcenter och Tingvalla hallarna. Spelarna bjuds in till Selected Player för 01-02 och 03-04 med hjälp av talangscouter. Selected Player Future är öppet läger för alla spelare födda 03-07.

Åldersgrupper, ort och datum 

Spelare födda 2001 - 2002 

 • 18 - 21 juni 2017 i Tingvalla hallarna, Karlstad

Spelare födda 2003 - 2004

 • 26 juni - 01 juli 2017 i Rosvalla Arena, Nyköping

Spelare födda 2005 - 2006

 • 04 - 08 juli 2017 i Rosvalla Arena, Nyköping

Öppna lägret för spelare födda 2003 - 2007

 • 10 - 14 juli 2017 i Rosvalla Arena, Nyköping

Campupplägg för de olika åldersgrupperna
Klicka på åldersgrupp/camp i menyn till vänster

Nominering av spelare till Selected Player
Vi kommer att bjuda in spelare som kommit lite längre i sin utveckling just nu (gäller 01-04). Det gör vi med hjälp av talangscouter som väljer ut spelare, men tar också hjälp av tränare och andra personer runt om i landet som tipsar om spelare till oss.

Tipsa oss om spelare
Man kan som ledare tipsa våra Talan
gscouter om spelare, så följer vi upp dessa tips på bästa möjliga sätt. Här kan du maila oss om du vill tipsa om spelare och ange kön, ålder, lag och en kort presentation av spelaren i ditt mail.

Spelarna bildar regionsteam
Vi kommer att bjuda i spelare utifrån de regioner vi delat in Sverige i, som då alltså bildar tillfälliga lag, t ex Selected Player Team Småland F02. Vi bjuder in 17 spelare (15 utespelare och 2 målvakter) till varje team. Om ett Team inte blir fyllt från en region, kommer vi att lägga ihop spelare från flera regioner.

Om KeyFloorball
Keyfloorballs unika övningar förbättrar spelarnas bollbehandling, pass- och mottagningsteknik och skotteknik. En del av KeyFloorballs metodik går ut på att skapa matchlika övningar med många tekniska moment och upprepningar. En annan viktigt del är att övningarna är effektivt uppbyggda så att så många spelare som möjligt arbetar med boll och kroppsrörelse samtidigt. Detta för att du som spelare ska få ut så mycket som möjligt av ett träningspass. Klicka här om du vill läsa mer om KeyFloorball!  

Personal

KeyFloorballinstruktörer
Samtliga instruktörer är utbildade i Svenska Innebandyakademins unika teknikmodell KeyFloorball. Ansvarig för årets träningsupplägg och en av huvudtränarna på campen är Jonathan Kronstrand.  

Matchcoacher
Varje lag coachas av en av SIA utbildad och utvald matchcoach. Samma coach följer och leder laget under hela cupen och även innan på träningarna.

Lagledare
Varje lag får lagledare – teamledare som ser till att gruppen kommer i tid. Alla lagledare kommer att genomgå en heldags ledarutbildning innan campen för att kvalitetssäkra lagledarens insats, engagemang och förståelse för uppdraget. 

Fystränare
SIA:s egna fystränare håller i alla fyspass. Fysträningen är grenanpassad för just innebandy och syftet är att lära sig mer om just fysträning.  

Sjukvårdare
Vi har en egen sjukstuga på plats där spelare kan få lättare vård annars så har vi redan förberett Nyköpings sjukhus på att vi finns i kommunen under denna period om något skulle inträffa.

Office 
Vid våra 2 olika office har vi bemanning dygnet runt med personal som har full koll på hela lägret.

 Hallarna

Följande grymma hallar kommer vi att träna och spela i

Rosvalla Arena, Nyköping (4 planer under samma tak)

 • A-hallen med 2000 sittplatser
 • B-hallen
 • C-hallen
 • Multihallen med TV-golvet
 • Sporthallen (ca 10 min promenad från Rosvalla)

Tingvalla hallarna, Karlstad (3 planer under samma tak)

 • Colorama Arena med plats för 1000 personer
 • Klubbhuset Arena
 • Stavdal Arena
 • Badminton hallarna, 2 planer i byggnaden bredvid

 

Kommunikation

Vi kommer precis som tidigare år att kontinuerligt skicka ut nyhetsbrev till deltagarna och dess föräldrar med packlista, säkerhet, boende, transport, scheman, kost m.m.

Resan till och från Selected Player
Deltagaren står själv för resan till och från campen i Nyköping.

Reseinformation och erbjudanden från tåg och buss bolag kommuniceras till Selected Players och föräldrar via nyhetsbrev och sådana är möjliga.

Boende för föräldrar
Vi vill verkligen rekommendera en resa till båda Karlstad och Nyköping, och att ni kommer och ser på cupen som campen avslutas med! 

Vi kommer att ha specifika erbjudanden om boenden och andra aktiviteter för tillresande familjemedlemmar. 
Dessa erbjudanden kommuniceras i de nyhetsbrev som föräldrarna till Selected Players får.