Selected Player för spelare födda 03 och 04 är en nivåanpassad där vi tar hjälp av våra talangscouter runt om i Sverige. Anmälningsförfrågan skickas så till vida direkt hem till spelarnas föräldrar. 

Campen är en professionell och seriös utbildningsvecka med mycket fokus på att bygga och öka den enskilda spelarens spelförståelse och tekniska kunskaper. Genom vår unika och mycket populära teknikträningsmodell KeyFloorballTraining med över 40 olika tekniker och 100 olika teknikbanor har vi valt ut vissa av teknikerna och integrerat dem i matchlika spelövningar med syfte att förbättra spelarens teknik och spelförståelsekunskaper under en och samma övning.

Målvakterna har egna instruktörer som lär ut och utvecklar målvakternas grundpositioner, förflyttningar och olika räddningstekniker. Målvaktsträningen är integrerad i utespelarna spelövningar.  

Referenser
Flera av dagens unga SSL-spelare som t.ex. Valdemar Ahlroth, Sara Steen, Niklas Ramirez, Kevin Lieback Asp m.fl. har nått hela vägen till elit och landslagsnivå genom att i ung ålder tränat enligt KeyFloorballTraining modellen samt kan intyga att Selected Player bidragit till deras framgång.

Instruktörer
Träningarna hålls av specialutbildade KeyFloorballTraining-instruktörer som på ett grundligt och tydligt sätt förklarar syfte och målsättning med varje övning. 

Historik
Selected Player startade på Öland 2006 med 30 spelare. Idag utbildar vi sammanlagt 3500 st. ungdomar i åldern 10 – 17 år på alla nivåer i våra olika camp och cupkoncept.  Våra deltagare har genom åren kommit från Sverige, Finland Norge, Schweiz, Japan och Singapore. Ansvarig för utbildningen och en av grundarna till KeyFloorballTraining och Selected Player är Jonathan Kronstrand som har flera VM guld och SM guld på meritlistan. 


Innehåll

Spelövningar med inbyggda teknikmoment
Under de första två och en halv dagarna drillas spelarna enligt KeyFloorballTraining med fokus på matchlika spelövningar med inbyggda tekniska moment. Syftet är att bygga spelarnas grundtekniska kunskaper inom bollbehandling, passning, mottagning och skottekniker genom avancerade matchlika spelövningar. Många av passen innehåller även småplansspel för att ge spelarna en chans att träna upp de tekniska momenten och spelförståelsen i matchsituationer direkt kopplat till de tekniska momenten som de tidigare under passet tränat upp. 

Selected Player CUP
Sista 2,5 dagarna arrangerar vi en turnering mellan teamen. Varje lag tilldelas en av oss handplockad matchcoach.

Drömtåget – Personlig utveckling på insidan
Vi vill även utveckla spelarna genom teambildande och föreläsningar som får spelarna att växa på ”insidan”. Syfte är att stärka spelarnas självkänsla och självförtroende både på och utanför banan.

Roliga sidoaktiviteter
Vid sidan av all utbildning så har vi roliga aktiviteter som bl.a. minigolf och bowling utan extra kostnad för spelarna. Även speedshooting kommer att finnas att pröva på om man vill.

Indelning av lagen
Vi håller i stort ihop spelare från samma region. Vissa teams kan byggas av spelare från olika regioner.

Personal

KeyTraining-instruktörer
Samtliga instruktörer under campen är utbildade av Jonathan Kronstrand i hur man lär ut KeyFloorballTrainings olika moment. 

Lagledare
Varje lag får två lagledare som ser till att gruppen håller tider för träning, upprätthåller trivsel i gruppen, matcher, måltider, läggning mm.

Sjukvårdare
Vi har en egen sjukstuga på plats som tar hand om lättare skador. Nyköpings lasarett är förberett på att vi finns i kommunen under denna period, om olyckan skulle vara framme. 

Office
Vi har två camp Office/informationscenter. Ett i Rosvalla och ett i skolan där vi sover. Där finns kunnig personal som hjälper till och bistår med allt som kan behövas. Rosvalla Sportcenter ha även ett Info Center som hjälper till med det mesta.

 

Boende, hallar och kommunikation

Boende
Deltagare och lagledare bor på hårt underlag i klassrum nära Rosvalla Sportcenter området. Egen madrass medtas. Komplett utrustning och packlista kommer att skickas ut till alla anmälda spelare. 

Hallar
Vi tränar och spelar i Rosvalla Sportcenter med 4 planer under samma tak. Samt Sporthallen som liger 10 minuters promenad från Rosvalla. 

- Rosvalla A-hall (med över 2000 sittplatser)
- Rosvalla B-hall

- Rosvalla C-hall

- Rosvalla Multihall
- Sporthallen 

Kommunikation och nyhetsbrev
Vi skickar kontinuerligt ut nyhetsbrev till anmälda deltagare och deras föräldrar med information om packlista, säkerhet, boende, transport mm. Ni kontaktar oss bäst via mail eller telefon. Se kontaktinformation.

Resan till och från Nyköping
Deltagaren står själv för resan till och från Nyköping. Detaljerad information om detta kommuniceras via nyhetsbrev. För resande med tåg och buss kommer vi erbjuda transfer till och från Nyköping Järnvägs station samt bussterminalen.

Boende och mat för medföljande föräldrar
Vi kommer att ha specifika erbjudanden på boende och mat för medföljande föräldrar.

 

Pris och innehåll

Pris 3950 kr där följande ingår: 

  • Selected träning/match set (Shorts, tröja och strumpor)
  • En extra träning/matchtröja
  • En vattenflaska
  • Keyfloorball träningspass
  • Matchspel
  • Drömtåget - Inspirations- och motivationsföreläsning
  • Sidoaktiviteter såsom bowling och minigolf
  • Boende i skola (ta med egen madrass!)
  • Helpension: 5 Frukost, 5 lunch, 5 mellanmål, 5 middag, och 5 kvällsmål
  • Försäkring

 

SPELSCHEMA på nätet för 03-04 cupen

Preliminärt schema för 03-04

Måndag     26 juni     Ankomstdag, incheckning, träning och teambuilding aktivitet
Tisdag 27 juni 2 träningar med spel och matchfokus, teoripass, föreläsning, minigolf
Onsdag 28 juni 1 träning, 1 matchträning, teoripass, fotografering
Torsdag 29 juni 1 träningsmatch, teoripass, cupmatch
Fredag 30 juni 3 cup matcher, minigolf
Lördag 01 juli Cup matcher, slutspel, avslutningsceremoni och prisutdelning 

Tipsa oss om spelare

Man kan som ledare tipsa våra Talangscouter om spelare, så följer vi upp dessa tips på bästa möjliga sätt. 
Här kan du maila oss om du vill tipsa om spelare och ange kön, ålder, lag och en kort presentation av spelaren i ditt mail.

KeyFloorball Training teknikmodellen

Klicka här om du vill läsa mer om KeyFloorball!