Selected Player med KeyFloorball Training

Av många spelare och ledare ansedd som "Den bästa teknikträningen i världen"
Selected Player arrangeras av Svenska Innebandyakademin och är ett internationellt talangutvecklingskoncept som årligen utbildar runt 2000 barn och ungdomar i åldern 10 – 17 år

Vi tror på nivåindelning
Vårt utbildningskoncept ger de absolut bästa förutsättningarna och verktygen för att nå så långt det är möjligt. En del av vår grundfilosofi är att alla har talang och om viljan finns så kan förmågorna utvecklas. För att få den största och mest effektiva utvecklingen krävs att utbildningen är på rätt nivå och att man får utvecklas tillsammans med andra på samma nivå.

Selected Player 4 olika campkoncept.
Vår målsättning för alla camperna är att skapa så jämna träning och matchteams som möjligt. 
Koncepten riktar sig till ungdomar från 10-17 år. 

Selected Player Future är första nivån och ett lägerkoncept för spelare 11-12 år gamla och med stort fokus på teknikträning. Spelarna tränar enligt KeyFloorball Training (SIA:s) egna teknikträningsmodell som består av en stor mängd olika tekniker och banor som nivåanpassas utifrån individens nuvarande teknikkunskaper. Även matchspel under campen där spelarna får testa sina nya tekniker man lärt sig under träningsdagarna. Hit kan hela klubblag anmäla sig.

Selected Player Future för 10-14 år gamla spelare (tidigare Selected Player OPEN), som får chansen att testa på avancerad teknikträning och träna ihop med andra spelare från hela landet.Till detta läger är det öppen anmälan och alla spelare som verkligen brinner för att träna avancerad teknikträning med samma upplägg som på Selected Player med träning och matchspel är välkomna att anmäla sig.

Selected Player är en inbjudningscamp för 13-16 åringar som riktar sig till spelare som ligger lite längre fram i sin utveckling. Rekrytering sker genom att våra talangscouter eller spelarnas ledare nominerar deltagare.
Inbjudan går till spelarens förälder som gör en anmälan här på vår hemsida.

Selected Player Team Sweden är den högsta nivån där vi tar ut Team Sweden lag i ålderarna 14-17 år som scoutas fram under Selected Player samt från tidigare års läger (gäller 17 åringarna). Dessa team åker i slutet på sommaren till Finland och för att spela All-Stars Cup i Helsingfors och där möta likasinnade spelare och Teams från Finland.

Träningen förändras utifrån ålder
Träningsinnehållet för camperna är i stort sett detsamma med som sagt nivåindelat.

När deltagarna är 10 – 13 år är innehållet i Selectedkonceptet baserat mer på KeyFloorball Training samt matchspel. KeyFloorball Training är SIA:s egen teknikinlärningsmodell, som förbättrar utespelarnas bollbehandling, skott, pass/mottagning, spelförståelse, balans och kroppsteknik. KeyFloorball för målvakter förbättrar deras kroppsteknik, balans, placeringsförmåga, utkast, närkampsspel, reaktionsförmåga och spelförståelse.

Vid åldern 14 – 16 år är träningen mer inriktad på matchlika spelövningar och matchspel. Spelövningarna syfte är att öka och förbättra deltagarnas spelförståelse och förbättra navigationen i banan.

Nivåindelning är inte samma sak som toppning 
Selected Player är emot toppning i klubblagen, i unga åldrar. Däremot är vi för nivåindelning för att spelarna inte ska bli stressade i sin inlärning utan få en god chans att utveckla sina kunskaper tillsammans med lagkamrater som ligger på samma nivå.