Utrustning som behövs

Av155cm.se

Utrustning som behövs

När du ska börja spela eller spelar innebandy är utrustningen väldigt viktig. Det är viktigt att du har rät utrustning för att få spela men också för att du själv ska trivas så bra som möjligt medan du spelar. När det kommer till träningskläder kan du behöva stå för dem själv om du inte spelar i en högre division där ni har sponsorer som ger er träningskläder. Men du kan även behöva komplettera dina träningskläder själv. När det gäller matchställ står föreningen ofta för det och summan för matchstället ingår i medlemsavgiften eller årsavgiften. Ibland kan du dock behöva lägga till en slant själv.

Skor och klubbor

Det du främst behöver fokusera på är att ha en klubba som passar dig och skor som är skonsamma mot din kropp samtidigt som de sitter bra och inte känns för tunga. För att välja rätt skor måste du tänka på att du kommer använda dem mycket och därför måste du fokusera på hur de känns snarare än hur de ser ut. När det gäller klubban måste du främst se till att bladet är vänt åt rätt håll. Antingen har du högerhandsfattning eller vänsterhandsfattning. Det har inte alltid att göra med om du är vänster- eller högerhänt utan det är något du måste prova dig fram på. Sedan kan du prova olika flexibilitet och curve på klubban.

Målvaktsutrustning

Som målvakt krävs mer utrustning för att hålla sig så säker som möjligt. Det viktigaste är att du har en bekväm hjälm, ett par ordentliga knäskydd och någon sorts magplatta för att skydda kroppen från hårda skott. Ofta har målvaktsbyxor inbyggd vaddering för att dämpa smärtan från skott men många målvaktströjor är väldigt tunna, vilket innebär att du kan behöva ha en magplatta under. Du väljer sedan själv om du vill spela med eller utan handskar och vilken sorts skor du vill ha.

Om författaren

155cm.se